onsdag 16 januari 2013

Dajmkakor

Receptet på dessa synnerligen goda kakor har jag fått av Lundabygdens Celiakiförening. Ännu har jag inte provat att baka dem själv, men smakat dem har jag!

Ca 100 st

Ingredienser

5 dl rårörsocker
250 g smör
2 ägg
ca 7 dl mjölmix (Till exempel Semper Fin Mix)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 hackade dubbeldaim

Gör så här

Aätt ugnen på 200 grader.
Blanda rårörsocker, smör och ägg med elvisp.
Blanda i mjölmix, bakpulver, vaniljsocker och hackad daim.
Rör ihop och gör rulle av degen. (Ta lite mer mjöl om du inte kan görs en rulle av degen)
Skär 0,5-1 cm tjocka bitar och tryck ut dem lite grann på en plåt. (De kommer flyta ut en del sen så lägg dem inte för tätt.)
Gräda i ca 5-10 min. De ska få lite färg utan att bli brända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar