8 bitar
Ingredienser
200 g vit bakchoklad
150 g smör
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
0,5 g saffran
0,5 krm salt
1 krm vaniljpulver
1,75 dl glutenfri mjölmix
3 ägg
florsocker, att pudra med
Gör så här
Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader.
Bryt chokladen i bitar och smält i mikro eller över vattenbad.
Smält smöret och låt det svalna något.
Häll samtliga ingredienser till kladdkakan i en bunke och blanda försiktigt.
Klä en springform (ca 24 cm) med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Låt kladdkakan svalna helt och pudra sedan med florsocker.
Hallongrädde
Ta fram hallonen en stund innan så att de hinner tina lite.
Vispa upp grädden och vänd försiktigt ner hallonen i den.
Servera direkt och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar