lördag 17 augusti 2013

Grillspett med timjanpotatis

Sommarens stora grillfavorit. Räcker till cirka 12 personer.



 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser

Timjanpotatis
16-20 medelstora potatisar
torkad timjan
olivolja

Grillspett
1 fläskfilé
1 kg kycklingfilé
1 pkt varmrökt sidfläsk
8 majskolvar
1 stor burk ananasringar
2 gula lökar
3 pkt bacon
Marinader/grilloljor (läs på innehållsförteckningen så att de är glutenfria)

Gör så här

Timjanpotatis
Skala, dela i halvor och kok potatisen.
Låt svalna.
Lägg potatisen i en ugnsfast form med snittytan nedåt.
Pensla med oljan och strö över timjan.
Grädda i 250 grader tills de har fått fin färg, ca 20 minuter.

Grillspett
Om du använder grillspett i trä så lägg dessa i blöt i en PET-flaska fylld med vatten.
Skär kycklingfiléerna i ganska stora bitar. Lägg i marinad eller kryddad grillolja.
Putsa och skär fläskfiléerna i ganska stora bitar. Lägg i marinad eller kryddad grillolja.
Koka majsen och låt svalna. Skär den sedan i 4-5 bitar.
Dela ananasringarna i 3 delar. Dela baconskivorna på mitten och vira runt ananasen.
Dela löken i åttondelar. Linda in bitarna i de baconskivor som blir över från ananasen.
Skär sidfläsket i 1 cm tjock skivor. De kan delas på mitten om de blir för stora.
Trä en bit av varje på spettet. Lämna lite mellanrum mellan varje bit så blir det enklare att grilla.
Lägg på grillen och vänd spetten ofta tills de är färdiga.

Servera potatis och spett tillsammans med till exempel såser, grönsallad, hummus och tomatsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar