lördag 10 augusti 2013

Glutenfria chokladmuffins med hallonfrosting

24 muffins











Ingredienser

Muffins
3 ägg
2.5 dl strösocker
3 msk kakao
4 dl glutenfri mjölmix (Väg mjölet, för Lailas blåa mjölmix blir det 220 g)
2 tsk bakpulver
1/3 tsk salt
100 g smör
1 dl mjölk
 
Hallonfrosting
100 g hallon, tinade bär går bra
200 gphiladelphiaost
1 dl florsocker
1-2 dl vispgrädde


Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. 
Sätt muffinsformar i en hård form för muffins, eller använd dubbla muffinsformar av papper.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ihop kakao, mjölmix, bakpulver och salt.
Smält smöret.
Häll smöret, mjölken och mjölblandningen i äggsmeten. Vispa kort med elvisp på lägsta hastighet tills det är en slät smet utan klumpar.
Fyll muffinsformarna till hälften med smet.
Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
                            
Mixa hallonen med en stavmixer.
Blanda ner färskost och florsocker.
Häll i grädden, lite i taget, samtidigt som du vispar. Fortsätt vispa tills du får en fluffig frosting som kan spritsas.
Tag pappret av mufffinsen.
Spritsa, eller bred, frostingen över muffinsen.
Strö gärna lite strössel över eller dekorera med färska bär.





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar